Veselības nozarei tiks novirzīti vēl 7 miljoni latu

Šodien, 11.jūnijā, Ministru kabineta sēdē atbalstīts rīkojuma projekts par līdzekļu pārdali apropriācijas kārtībā starp Finanšu un Veselības ministrijām, kā rezultātā veselības nozarei tiks novirzīti papildu 7 miljoni latu.

No tiem 1,5 miljonus latu novirzīs rindu mazināšanai un pieejamības uzlabošanai ambulatorajiem un stacionārajiem pakalpojumiem, savukārt 3 miljonus latu novirzīs infrastruktūras uzturēšanas izdevumu deficīta segšanai ārstniecības iestādēm, bet 

1,6 miljoni latu valsts zāļu kompensācijas sistēmai, lai segtu izdevumu deficītu par kompensējamajiem medikamentiem un medicīnas materiāliem.

Papildu 43 tūkstoši latu tiks bērnu reto slimību ārstēšanai, lai nodrošinātu medikamentozo ārstēšanu.

Savukārt 789 tūkstoši latu tiks novirzīti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai segtu siltumenerģijas, elektroenerģijas, degvielas iegādes izdevuma pieauguma izmaksas, remonta izmaksas, kā arī norēķinātos par transporta līdzekļu nomu.

Valdība šodien arī atbalstīja līdzekļu pārdali veselības nozares iekšienē, novirzot 463 tūkstošus latu no Nacionālā veselības dienesta un Zāļu valsts aģentūras neizmantoto 2012.gada ieņēmumu par sniegtajiem maksas pakalpojumiem atlikuma deficīta segšanai valsts zāļu kompensācijas sistēmā.

Tāpat no Zāļu valsts aģentūras neizmantoto ieņēmumu par 2012.gadā sniegtajiem maksas pakalpojumiem atlikuma 428 tūkstoši latu novirzīti Valsts sporta medicīnas centram, Valsts asinsdonoru centram, Tiesu medicīnas ekspertīžu centram un Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzejam nepieciešamā aprīkojuma iegādei un remontdarbu veikšanai, kā arī Ludzas slimnīcas valsts galvotā aizdevuma saistību segšanai.

Svarīgākais