Jaunjelgavā piekautajam pirmklasniekam atlabšanai būs nepieciešams vismaz gads

Jaunjelgavā piekautajam pirmklasniekam atlabšanai būs nepieciešams vismaz gads. Cietušā ģimene ārstēšanai vāc ziedojumus un plāno tiesāties ar vardarbībā vainotā skolēna vecākiem, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

Kā ziņots, aprīlī Jaunjelgavas vidusskolā notika incidents, kurā smagi piekauts 1.klases skolēns. Kā aģentūrai LETA iepriekš stāstīja vidusskolas direktore, incidentā bija vairāki uzbrucēji, nevis tikai viens. Galvenokārt aizdomas krīt uz kādu piektklasnieku, kuru maija beigās novada dome nolēma izslēgt no skolas.

Pēc notikušā cietušais zēns skolu nav apmeklējis un jau gandrīz mēnesi atrodas krīzes centrā Valmierā - tik ilgu rehabilitācijas kursu vardarbībā cietušiem bērniem apmaksā valsts, vēsta "Diena".

Patlaban portālā "Ziedot.lv" sākta līdzekļu vākšanas kampaņa piekautā bērna turpmākai psiholoģiskai rehabilitācijai un logopēda vizītēm, lai mazinātu mācīšanās traucējumus.

"Kopš pirmās dienas, kad notikušais tapa zināms plašākai sabiedrībai, mēs saņēmām zvanus no palīdzēt gribētājiem. Taču ziedojumu vākšanas kampaņu varējām uzsākt tikai pēc cietušā mātes iesnieguma. Sākotnēji viņai šķitis, ka bērna psiholoģiskā trauma būs pārejoša, bet speciālisti krīzes centrā secināja, ka psihe ir iedragāta un minimālais atlabšanas laiks varētu būt gads. Ģimene ir trūcīga, tāpēc ziedotie līdzekļi tiks izmantoti transporta izdevumu segšanai, jo kāda psiholoģe piedāvājusi konsultēt bez maksas," laikrakstam paudusi norāda "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne.

Viņa "Dienai" atklājusi, ka cietušā māte plāno sākt tiesvedību pret vardarbībā vainotā skolēna vecākiem. Juridisku palīdzību piedāvājuši advokāti, un, ja viņi to sniegs bez atlīdzības, daļa ziedojumu varētu tikt izmantota tiesas izdevumu segšanai.

Tikmēr policijas izmeklēšana vēl nav noslēgusies. "No mūsu puses pierādījumi ir savākti, bet gaidām psihologa slēdzienu un pēdējos atzinumus no tiesu medicīniskās ekspertīzes par miesas bojājumu pakāpi. Atkarībā no tā lieta tiks nodota vai nu pašvaldības Administratīvajai komisijai, vai Aizkraukles rajona tiesai, kas teiks gala spriedumu - gan par to, kurš ir vainīgs, gan par piemērojamo sodu," laikrakstam skaidrojis Aizkraukles rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gatis Strazdiņš.