Valdība uz laiku atliek līdzekļu piešķiršanu plūdos radīto zaudējumu kompensēšanai

Valdība uz divām nedēļām atliks jautājumu par līdzekļu piešķiršanu plūdos radīto zaudējumu kompensēšanai iedzīvotājiem, kā arī par papildu nepieciešamo finansējumu valsts sociālās aprūpes centriem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja, ka Finanšu ministrija aicināja rīt valdībā neskatīt un uz divām nedēļām atlikt jautājumu par finansējuma piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Valdības vadītājs skaidroja, ka sākumā Saeimai jāveic līdzekļu pārdale, pamatā no valsts parāda apkalpošanas izdevumiem. Paredzēts, ka 20.jūnijā Saeima varētu atbalstīt līdzekļu pārdali un tad 25.jūnijā valdība varētu atbalstīt visus šos pieprasījumus.

Kā ziņots, pavasara plūdos cietušo privāto mājokļu zaudējumu kompensēšanai kopumā nepieciešams 99 831 lats, no tiem 49 916 latus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūgs piešķirt no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

VARAM lūgumus par zaudējumu kompensēšanu iedzīvotājiem kopumā saņēma no desmit pašvaldībām.

Jautājumu par plūdos radīto zaudējumu kompensēšanu iedzīvotājiem iepriekš bija paredzēts skatīt valdības sēdē 11.jūnijā.

Svarīgākais