Ventspils pludmalē smiltis attīra ar sijāšanas palīdzību; šodien paceļ Zilo karogu

Šonedēļ Ventspils pludmalē notiek smilšu sijāšana, ar kuras palīdzību plānots attīrīt pludmali no vētras un cilvēku radītiem atkritumiem, informē pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Auzāns.

Katru gadu, sākoties peldēšanas sezonai, "Komunālā pārvalde" nodrošina pludmales tīrīšanu, kas tiek veikta ar speciālu smilšu sijājamo tehniku. Speciāla tehnika galvenokārt nepieciešama, jo rudens un pavasara vētru laikā pludmalē tiek izskalotas niedres, aļģes, zari, kā arī dažādi citi atkritumi, kurus visus nav iespējams savākt ar rokām. Tāpat ar sijātāja palīdzību tiek savākti arī cilvēku radītie atkritumi. Visus darbus plānots pabeigt jau šonedēļ.

Tāpat šodien plkst.12 Ventspils pludmalē jau 15.gadu tiks pacelts Zilais karogs, kas apliecina kas apliecina peldvietas atbilstību visām augstākajām drošības un labiekārtotības prasībām.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".