Kuģi "Romanka" veiksmīgi novelk no sēkļa

odien ap plkst.17 izdevies novilkt piektdien Ziemupē pie Akmeņraga uz sēkļa uzskrējušo poļu transporta kuģi "Romanka".

Pašlaik notiek kuģa bojājumu pārbaude. Nepieciešamības gadījumā Jūras spēku kuģis "Astra" ir gatavs poļu kuģi "Romanka" pavadīt līdz Liepājas ostai.

Jau ziņots, ka kuģa glābšanu izdevās sākt tikai šodien pēc plkst.13. Līdz tam to kavēja nepiemērotie laika apstākļi.

Latvijas Jūras administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka Latvijas Jūras administrācijas speciālisti ir sazinājušies ar kuģa "Romanka" kapteini, lai noskaidrotu notikušā iemeslus, taču kapteinis neesot spējis loģiski pamatot, kāpēc notikusi novirzīšanās no kursa un kuģis uzskrējis sēklī.

LETA jau ziņoja, ka piektdienas, 27.novembra rītā, ap plkst.5.30 uz sēkļa pie Akemņraga uzskrējis poļu transporta kuģis "Romanka".

Lai novērstu iespējamās nevēlamās sekas, uz notikuma vietu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs norīkoja Krasta apsardzes kuģi "Astra" un Jūras spēku kuģi "Varonis". Iesaistīts tika arī Gaisa spēku helikopters, kā arī izsludināta trauksme sauszemes glābšanas vienībām no Ventspils un Rīgas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.