Zooloģiskajā dārzā Kameņu dienas

8. un 9.jūnijā Zooloģiskajā dārzā notiks Kameņu dienas.

Rīgas Zoodārzā jau trešo vasaru apmeklētāji var vērot kameņu dzīvi. Interesenti šeit mēdz uzkavēties ilgāku brīdi, lai nesteidzīgi aplūkotu un ar interesi vērotu darbīgos kukaiņus. Saime izmitināta īpašā celmā Latvijas abinieku un rāpuļu zālē. Caur stikla virsmu iespējams vērot ligzdas iekšieni. Tur allaž kūsā darbs - kamenes būvē jaunas šūnas, aprūpē kāpurus, izlido caur stikla tuneli, lai zoodārza teritorijā vāktu nektāru un ziedputekšņus... Uzmanīgs vērotājs viegli atpazīs saimes māti - vislielāko kameni ligzdā.

Rimtā kukaiņu vērošana rosina uzdot dažnedažādus jautājumus par kameņu dzīvi: ko kamenes ēd, vai kamenes var iedzelt, kā rodas sanošā skaņa, cik ilgi kamenes dzīvo. Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem par kameņu dzīvi būs iespēja saņemt atbildes pirmo reizi rīkotajās Kameņu dienas Zoodārzā.

Kameņu dienas notiks 8.un 9.jūnijā no plkst.12.00 līdz 16.00 Latvijas rāpuļu un abinieku ekspozīcijas apkaimē:

• Pētnieku darbnīcā "Iepazīsti kameņu pasauli!" ikviens varēs iesaistīties interesantās un par kamenēm izzinošās nodarbēs; izvingrināt prātu viktorīnas spēlē, kā arī iepazīt bites un kamenes līdzības un atšķirības.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais