Cilvēkiem, kuri nodzīvojuši ārzemēs desmit gadus un vēlas atgriezties, iespējams materiāls pabalsts

Iekšlietu ministrija (IeM) ir izstrādājusi jauno repatriācijas likumprojektu, kas paredzēs materiālo atbalstu arī tiem cilvēkiem, kas ārzemēs nodzīvojuši vismaz desmit gadus un vēlēsies atgriezties Latvijā, šodien Demogrāfijas lietu apakškomisijas sēdē sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Migrācijas nodaļas vadītāja Ilze Briede.

Lai gadā atgrieztos 300 cilvēku, būtu nepieciešami 285 000 latu, pastāstīja Briede. Savukārt spēkā esošā repatriācijas likuma izpildei šogad paredzēts 51 000 latu.

Briede pastāstīja, ka jaunajā likumprojektā paredzēts atcelt ierobežojumu par to, ka par repatriantu tiek atzīts cilvēks, kura vecāki vai vecvecāki ir latvieši vai līvi.

Saeimas apakškomisijas sēdē šodien tika diskutēts par izbraukušo latviešu atgriešanu dzimtenē un saistītām problēmām, kā arī iespējamiem risinājumiem.

Deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) apakškomisijas sēdē kritizēja pašreizējā repatriācijas likuma normu izpildi.

Latvijā

Latvijā intensīvāk apkaros dažādas invazīvās sugas, un iedzīvotājus sodīs ne tikai par latvāņu nepļaušanu, bet arī par Spānijas kailgliemežiem. Tos kā pirmos plāno iekļaut Latvijas invazīvo sugu sarakstā, kas top Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais