Baltijas valstis ciešāk sadarbosies zinātniskās pētniecības jomā

Lietuvas izglītības un zinātnes ministrs Daiņus Pavaļķis Briselē notikušās Eiropas Savienības (ES) Konkurences padomes sēdē ticies ar saviem Latvijas un Igaunijas kolēģiem Vjačeslavu Dombrovski un Jāku Āvikso un aicinājis viņus uz ciešāku Baltijas valstu sadarbību zinātniskās pētniecības jomā, vēsta 15 min.lt

"Mēs sākam jaunu Baltijas valstu zinātniski pētnieciskās sadarbības posmu," pastāstījis Pavaļķis. "Ciešas partnerattiecības ar Igauniju un Latviju ir ļoti būtiskas - darbojoties kopīgi, būtiski pieaugs iespējas piesaistīt pētījumu tirgum nopietnas investīcijas," viņš izteicies.

Maijā izveidota starpministriju darba grupa, kas atbildīga par Baltijas valstu sadarbību zinātnisko pētījumu un eksperimentālās attīstības jomā. Gatavojoties ciešākai sadarbībai, panākta vienošanās identificēt atvērtas triju Baltijas valstu pētniecības infrastruktūras, kuras varētu izmantot arī kaimiņi.

13. un 14.jūnijā Tallinā notiks 19.gadskārtējā Lietuvas, Latvijas un Igaunijas izglītības un zinātnes ministru apspriede, kurā paredzēts pārrunāt sadarbības iespējas zinātniskās pētniecības jomā un kopīgos mērķus un spriest, kā šī sadarbība varētu radīt stingrāku pamatu, lai trīs Baltijas valstis varētu iesaistīties ES programmās, un kā mērķtiecīgāk koordinēt triju valstu Lietpratīgās specializācijas stratēģijas. Plānots runāt arī par sadarbību augstākās izglītības jomā ar Āzijas valstīm un par gatavošanos ES prezidentūrai.

Svarīgākais