Engurē, Mālpilī un Ilūkstē uzvar pašreizējo mēru partijas

Engures novadā ar pārliecinošu balsu vairākumu uzvarējusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Par VL-TB/LNNK Engures novadā nobalsojuši 2159 vēlētāju. Nacionālā apvienība līdz ar to iegūs 13 vietas domē no kopumā 15. Savukārt divas vietas Engures novada domē ieguvusi Latvijas Zemnieku savienība, par kuru šajās pašvaldību vēlēšanās nobalsoja 414 balsstiesīgie.

Līdz ar to pašvaldību turpinās vadīt tās līdzšinējais priekšsēdētājs Gundars Važa. 

Savukārt Mālpils novadā vēlēšanās uzvarējusi līdzšinējā novada domes priekšsēdētāja Aleksandra Lielmeža vadītā partija "Vienoti Mālpilij!", kas  vēlēšanās ieguvusi 85,25% vietējo vēlētāju balsu.

Līdz ar Lielmežu, kuram vēlētāji izrādījuši vislielāko uzticību, domē ievēlēta Solvita Strausa, Leontina Amerika, Valts Mihelsons, Māra Ārente, Andris Apsītis, Rolands Jomerts un Voldemārs Cērps.

 
 Ilūkstes novadā uzvarējusi līdzšinējā novada domes priekšsēdētāja Stefana Rāznas pārstāvētā Latvijas Zemnieku savienība (LZS. Tā vēlēšanās ieguvusi 59,16% vietējo vēlētāju balsu, otrajā vietā ar 12,79% balsu atstājot partiju "Vienotība". Trešajā vietā ar 12,23% balsu ir partija "Vienoti Latvijai", bet ceturtajā ar 10,51% balsu ir politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs".

No Latvijas Zemnieku savienības novada domē ir ievēlēti Rāzna, Maigurs Krievāns, Vitolds Kveders, Dainis Millers, Ingūna Svarāne, Jānis Krievāns, Artūrs Bogdanovičs, Guntars Cepurītis un Imants Rubļevskis.

No "Vienotības" Ilūkstes novada domē ievēlēti Kristaps Averjanovs un Alberts Zeltiņš. No "Vienoti Latvijai" ievēlēti Andis Ķīsis un Edvīns Megnis, bet no "Saskaņas centra" ievēlēti Viktors Jasiņavičs un Pēteris Makaveckis.

Svarīgākais