Alsungas novadā par divām partijām nobalsojis vienāds vēlētāju skaits

Alsungas novadā šajās pašvaldību vēlēšanās divas partijas ieguvušas vienādu balsu skaitu, lai gan vienai būs par vienu deputāta vietu vairāk jaunajā domes sasaukumā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Gan par partiju "Par Alsungas novada attīstību", gan arī par partiju "Par iedzīvotāju interesēm" ir saņemtas 287 vēlētāju balsis. Tomēr "Par iedzīvotāju interesēm" iegūs četras deputātu vietas, kamēr "Par Alsungas novada attīstību" - trīs vietas. Šāda atšķirība ir tāpēc, ka atšķiras grozīto un negrozīto vēlēšanu zīmju skaits, kas ir abiem politiskajiem spēkiem. Šie abi politiskie spēki ir saņēmuši 40,08% balsu.

Saskaņā ar rezultātiem pašreizējā novada vadītāja Grigorija Rozentāla partija ir par vienu vietu piekāpusies lielākajiem konkurentiem.

No partijas "Par Alsungas novadu" jaunajā sasaukumā bez Rozentāla ievēlēti arī Andris Kaminskis, kurš darbojās arī pašreizējās sasaukumā un Dace Martinova. Savukārt no partijas "Par iedzīvotāju interesēm" jaunajā domes sasaukumā ievēlēti Voldemārs Dunajevs, Aivars Sokolovskis, Jānis Gulbis un Aleksandrs Štefaņuks. No šiem politiķiem līdz šim domē bija Kaminskis, Sokolovskis un Dunajevs.

Jaunajā Alsungas domes sasaukumā būs arī pa vienam deputātam no partijām "Jaunie suiti", ko domē pārstāvēs Edgars Goldbergs un "Centriskā partija Latvijas zemnieku savienība", no kuras ir ievēlēts Edgars Zvejnieks. Abi šie politiķi līdzšinējā sasaukumā nav darbojušies.

Kopumā Alsungas novadā par trim partijām nobalsojuši 713 vēlētāji, bet derīgo vēlēšanu zīmju skaits bija 716.

Latvijā

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais