Brigmanis:LZP un LZS partijām kopā iekļūt Rīgas domē būtu lielākas iespējas

Latvijas Zaļās partijas un Latvijas Zemnieku savienības (LZS) atsevišķs starts Rīgas domes vēlēšanās bija kļūda, Latvijas Televīzijā atzina Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis.

Politiķis atzīmēja, ka "tīri matemātika" liecina, ka abām partijām kopā iekļūt Rīgas domē būtu lielākas iespējas.

Lai arī LZS nav sekmējies vēlēšanās Rīgā, tomēr Brigmanis jūtas kā uzvarētājs, jo viņš ir pārliecināts, ka LZS un ZZS uzvarēs visā pārējā Latvijā.

Rīgā pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu ir guvis "Saskaņas centra"/"Gods kalpot Rīgai" (SC/GKR) kopējais saraksts, par kuru nobalsojuši 52,6% vēlētāju, liecina vēlētāju aptauja pie iecirkņiem (exitpoll), kuru veica ziņu aģentūra LETA, Rīgas Stradiņa universitāte un sabiedriskie mediji Latvijas Televīzija un Latvijas Radio ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu.

Aptaujas dati rāda, ka par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ir nobalsojuši 23,67%, bet par "Vienotību" - 15,27% aptaujāto vēlētāju, bet pārējās partijas varētu nebūt pārvarējušas 5% vēlēšanu barjeru.

Pašreizējā Rīgas mēra Nila Ušakova un vicemēra Andra Amerika bloka pozīcijas Rīgas domē gan varētu būt vājinājušās. Atbilstoši vēlētāju aptaujas datiem, Rīgas domē iekļūstot tikai trim partijām, Ušakova vadītais saraksts iegūtu 34 deputātu mandātus, VL-TB/LNNK - 16, bet "Vienotība" - desmit. Pašlaik Ušakova frakcijā Rīgas domē strādā 37 deputāti, opozīcijā - 21, bet vēl divi no SC ievēlēti deputāti no frakcijas tika izslēgti un pašlaik strādā kā neatkarīgie deputāti.

Piecu procentu barjeru pēc vēlētāju aptaujas rezultātiem varētu nebūt pārvarējusi Latvijas Zaļā partija, kura ieguvusi 3,52% balsu, Latvijas Zemnieku savienība, par kuru savu balsi atdevuši 1,61% vēlētāju, kā arī Reformu partija, par kuru Rīgā nobalsojuši 1,61% aptaujāto.

Svarīgākais