Speciālie vēlēšanu lineāli ir sevi attaisnojuši

© F64

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars ir pārliecināts, ka šo vēlēšanu jaunums - speciālie vēlēšanu lineāli - ir sevi attaisnojis.

Zināmu ažiotāžu gan šie lineāli ir radījuši vēlēšanu dienā, jo daudziem šī lineāla izmantošana ir ierobežojusi paraksta izmērus, žurnālistiem atzina Cimdars. " Līdz šim tiešām bija problēmas, ka personas, kam ir mākslinieciski lieli vai daudzdaļīgi paraksti, ir parakstījušās balsotāju sarakstā un nav iespējams pateikt, cik īsti parakstu ir, sevišķi, ja blakus ir pieticīgs paraksts," sacīja CVK vadītājs.

CVK ir pieejams arī Ķekavas novada Daugmales vēlēšanu iecirkņa apkopojums saistībā ar šiem lineāliem. Piemēram, kāds ir sūdzējies, ka šāda lineāla izmantošana ir cilvēktiesību pārkāpums, jo jāparakstās tik mazā lodziņā. Bet kāds cits, zinādams par šādu lineālu, ieradies uz balsošanu pats ar savu lineālu.

Tomēr Cimdars pauda pārliecību, ka šie lineāli ir sevi attaisnojuši, jo palīdzējuši vēlēšanu komisijām visas dienas laikā saņemt korektus parakstus, jo šī jaunieveduma galvenais mērķis bijis korekts parakstu skaits. Tāpat šie lineāli bijuši noderīgi, lai operatīvi varētu palīdzēt noteikt, cik parakstu ir saņemts.

Kā ziņots, šogad pašvaldību vēlēšanās plašāk tiek izmantota elektroniskā balsu skaitīšana ar skenēšanas metodes palīdzību, aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Svarīgākais