Pirmā advente nāk ar labdarību

Sākoties adventes laikam, pilsētās un novados tiek atvērti svētku tirdziņi, iemirdzas egles pilsētu galvenajos laukumos un – vissvarīgākais – sākas dažādi labdarības pasākumi, aicinot cilvēkus palīdzēt bērniem, veciem ļaudīm, trūkumā nonākušām ģimenēm, tiem, kuriem šobrīd klājas grūtāk.

Advente un Ziemassvētku gaidīšana ir laiks, kad cilvēku sirdis atsaucas labdarībai, tomēr labi zināma ir patiesība, ka atbalsts un palīdzība labdarības organizācijām ir nepieciešami visa gada garumā. Taču, kā Neatkarīgajai uzsver labdarības akciju organizētāji, šis brīdis, kas vienlaikus ir arī pārdomu laiks, ir vislabākais, kad varbūt pirmoreiz kādam sniegt palīdzīgu roku un pie tā neapstāties.

Šonedēļ Latvijā sākas vairākas labdarības akcijas. Pēterbaznīca piektdienas pēcpusdienā iemirdzējās krāsu dažādībā, jo, uzsākot labdarības akciju Nāc līdzās Ziemassvētkos!, Antūžu speciālās internātskolas, Strazdumuižas internātskolas un Rīgas 4. mūzikas un mākslas skolas bērni apgleznoja eņģeļus, kuri rotās akcijas Ziemassvētku egli. Akcijas organizētāja Festivālu fonda direktore Sarma Freiberga norāda, ka akcijas mērķis ir atbalstīt jaunos un talantīgos bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām. 17. decembrī Pēterbaznīcā tā noslēgsies ar svētku labdarības koncertu. "Tas būs emocionāli spilgts un neaizmirstams priekšnesums, kurā vairs nebūs robežu starp lielo mākslinieku un sēdošo ratiņkrēslā, bērniem ar redzes vai dzirdes, vai garīgās attīstības traucējumiem. Mums – sabiedrībai – jāgrib viņus saredzēt, lai arī Latvijā varētu rasties savi Bočelli. Mums tikai nedaudz jāatbalsta šie bērni, jāpalīdz tiem iekļauties pilnvērtīgā dzīvē," saka S. Freiberga.

Savukārt radošā apvienība jauniešiem Trepes līdz 31. decembrim organizē labdarības kampaņu Vairo prieku, lai sniegtu atbalstu līdzcilvēkiem un savāktu ikdienā nepieciešamās lietas tiem, kuri nonākuši trūkumā. Kampaņas koordinatore Ramona Liepiņa uzsver: esošie ekonomiskie apstākļi kļūst arvien skaudrāki, tādēļ šī ziema iedzīvotājiem un ģimenēm var būt ļoti smaga. "Ir ģimenes, kuras vēl spēj savilkt kopā galus, taču ne visām tas izdodas. Piedzīvojam situāciju, kad cilvēkiem nav iespējas nopirkt sev pat tādas elementāras lietas kā zobu birsti vai veļas pulveri. Vienīgais ceļš un risinājums šo cilvēku izmisumam ir mūsu, līdzcilvēku, palīdzība un atbalsts," saka R. Liepiņa. Kampaņas laikā darbosies arī ziedojumu tālrunis 90006485.

Arī Neatkarīgās lasītājiem ir iespēja palīdzēt līdzcilvēkiem, laikraksta lappusēs līdz pat Ziemassvētkiem izlasīt vēstulītes Ziemassvētku vecītim, kurās cilvēki lūdz palīdzību, kā arī pašiem – palīdzību lūgt.