Inārai Mūrniecei pārmet mēģinājumu iejaukties LTV satura veidošanā

© F64 Photo Agency

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) šodien komisijas sēdē uzklausīja pārmetumus par Saeimas mēģinājumiem iejaukties LTV saturā.

Šodien kopsēdē ar Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju tika runāts par Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "100 g kultūras" raidīšanas laika izmaiņām.

Noskaidrojot no LTV pārstāvjiem, ka LTV1 kanālā "100 g kultūras" tiks aizstāts ar Dainas Jāņkalnes ceļojumu ciklu, Mārtiņa Sirmā kulinārijas raidījumu un raidījumu "Lauku sēta", Mūrniece pauda secinājumu, ka kultūras raidījums aizstāts ar triviāliem izklaides raidījumiem.

Pēc tam viņa aicināja viedokli paust Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekli Gintu Grūbi, kurš strikti norādīja uz redakcionālo neatkarību un atbildību un aicināja neiejaukties LTV satura veidošanā. Viņš uzsvēra, ka Saeima nav atbalstījusi vairāku tūkstošu latu piešķiršanu papildu kultūras satura veidošanai, netika piešķirti līdzekļi mūzikas ierakstiem, filmu veidošanām par vēsturiskām personībām.

Gan Mūrniece, gan citi komisijas deputāti uzsvēra, ka neiejaucas LTV satura veidošanā.

Iepriekš Mūrniece (VL-TB/LNNK) lēmumu mainīt "100 g kultūras" raidlaiku novērtēja kā "pārsteidzīgu" un skaidroja, ka šis jautājums saistīts ar sabiedrisko pasūtījumu un šādas izmaiņas var īstenot tad, ja NEPLP tam piekrīt. Tādēļ rosināja komisijas sēdē pārrunāt šī lēmuma motivāciju.

Kā ziņots, pamatojoties ar mazo skatītāju skaitu, nolemts no 3.jūnija raidījumu "100 g kultūras" rādīt plkst.20 LTV7 kanālā.