Par Vienības gatvē notikušo uzņēmēja slepkavību policijai divas versijas

Valsts policija (VP) par nedēļas nogalē notikušo uzņēmēja slepkavību izvirzījusi divas versijas. Iespējams, notikusi pasūtījuma slepkavība vai arī laupīšanas uzbrukums, šodien žurnālistiem pastāstīja VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Viņš sacīja, ka 1975.gadā dzimušais vīrietis ar diviem šāvieniem galvā nogalināts pie savas automašīnas Rīgā, Vienības gatvē, kas gan nebija viņa dzīvesvieta. Spriežot pēc radinieku teiktā, no mirušā nekas nav paņemts.

Lazdiņš arī apstiprināja, ka vīrietis šā gada sākumā divas reizes vērsies policijā par iespējamiem draudiem, taču, izvērtējot šo informāciju, VP nolēma atteikt kriminālprocesa sākšanu, "jo par konkrētajām darbībām nebija nozieguma sastāva". Policijas lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu uzņēmējs prokuratūrā nepārsūdzēja.

Lazdiņš nenoliedza, ka izmeklēšanā tiks izmantota iepriekš uzņēmēja sniegtā informācija par iespējamiem draudiem.

Viņš pagaidām neizpauda, vai šaujamieroci policijai izdevies atrast.

Lazdiņš arī norādīja, ka pēdējos gados pasūtījuma slepkavību skaits ir nemainīgs - viena līdz divas šādas kategorijas slepkavības gadā.

Kā ziņots, Vienības gatvē, visticamāk, pastrādāta kāda uzņēmēja pasūtījuma slepkavība, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par slepkavības pasūtījuma raksturu liecina fakts, ka vīrietis nogalināts ar diviem šāvieniem galvā, no kuriem viens bijis kontrolšāviens.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka nogalinātais bijis neliels uzņēmējs, kurš pirms pāris gadiem kopā ar kompanjonu izveidojis autonomas jomā strādājošu uzņēmumu ar pāris latu pamatkapitālu, kura īpašnieki pirms nepilna gada gan mainījušies un kura darbības rādītāji neliecina par saimnieciskās darbības veikšanu.

Savukārt šogad pavasarī nogalinātais uzņēmējs kopā ar kādu citu partneri izveidojis jaunu uzņēmumu ar desmit latu pamatkapitālu, kas, spriežot pēc nosaukuma, varētu būt iecerēts darbībai drošības pakalpojumu jomā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais