Bezdarbniekus un darba meklētājus seminārā iepazīstinās ar veiksmīgu integrāciju darba tirgū

Šodien izstādes "Darbs un karjeras iespējas 2009" laikā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību "BT1" bezdarbniekiem un darba meklētājiem rīkos atklāto semināru "Gribu. Varu. Daru! Jaunas iespējas bezdarbniekiem un darba meklētājiem".

Kā aģentūru LETA informēja NVA Informācijas nodaļā, semināra mērķis ir sniegt bezdarbniekiem un darba meklētājiem daudzpusīgu un aktuālu informāciju, kas nepieciešama veiksmīgai integrācijai darba tirgū.

Semināru varēs apmeklēt arī ikviens izstādes "Darbs un karjeras iespējas 2009" apmeklētājs, kuram kāda no semināra tēmām šķitīs interesanta un nepieciešama, lai paaugstinātu savu konkurētspēju darba tirgū un varētu veiksmīgi iesaistīties ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu darba tirgos.

"NVA loma šā brīža ekonomiskajā situācijā ir īpaši aktuāla, jo bezdarba pieauguma tendence ir acīmredzama. Mūsu galvenais uzdevums ir palīdzēt cilvēkam, kas zaudējis darbu, sniedzot informāciju par darba, karjeras izaugsmes un izglītības iespējām. Mēs ceram, ka cilvēki pēc semināra būs motivēti nenolaist rokas, bet izmantot visas pieejamās iespējas sevis izglītošanai, konkurētspējas paaugstināšanai darba tirgū vai pat uzņēmējdarbības sākšanai," sacīja NVA direktore Baiba Paševica.

Semināra klausītāji varēs iegūt informāciju par NVA sniegtajiem pakalpojumiem un jaunajiem nodarbinātības pasākumiem, tostarp par nepilnu laiku nodarbināto un jauno augstākās izglītības kuponu apmācību, par izglītības iespējām Latvijā, izmantojot nacionālo izglītības ceļvedi "www.niid.lv", kā arī par to, kā sevi motivēt iesaistīties darba tirgū un paaugstināt savu konkurētspēju.

Ievērojot to, ka patlaban bezdarbnieki un darba meklētāji tiek aicināti arī pašiem sākt savu uzņēmējdarbību, kļūstot pašiem par darba devējiem, viena no atklātā semināra tēmām būs atvēlēta jautājumiem par uzņēmējdarbības sākšanu un attīstīšanu.

Semināra apmeklētājs varēs uzzināt par biznesa inovatīvo ideju lomu uzņēmējdarbībā, par biznesa inkubatoru piedāvāto atbalstu veiksmīgas uzņēmējdarbības sākšanā un attīstībā, kā arī finanšu un banku eksperti sniegs padomus, kā pareizi plānot savas finanses. Tāpat būs iespēja saņemt informāciju par ikviena cilvēka iespēju iesaistīties dažādos sadarbības projektos starp uzņēmējiem, valsts, pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām, lai uzlabotu ikviena Latvijas iedzīvotāja dzīves kvalitāti.

Semināra laikā nozares speciālisti stāstīs arī par darba iespējām ārvalstīs, izmantojot Eiropas Nodarbinātības dienestu tīkla pakalpojumus, kā arī par jautājumiem, kas saistīti ar darba tiesiskajām attiecībām, bezdarbnieka pabalstu saņemšanu un Rīgas pašvaldības sniegto atbalstu bezdarbniekiem.

Bezdarbniekiem, uzrādot organizācijas "Nāc un dari!" izsniegto "Iespēju karti", ieeja izstādē "Darbs un karjeras iespējas 2009" būs bez maksas. Informāciju par "Iespēju kartes" saņemšanu var uzzināt "Nāc un dari!" mājaslapā "www.nacundari.lv".

Seminārs notiks plkst.11 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais