Šogad vairāk izvēlas brīvprātīgo auto apdrošināšanu

Šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn uz pusi pieaudzis klientu skaits, kuri izvēlas brīvprātīgo auto apdrošināšanu jeb KASKO, lai novērstu neparedzētus izdevumus automašīnas bojājumu vai zādzības gadījumā, liecina "Swedbank P&C Insurance" apkopotie dati.

Kopumā iemaksāto prēmiju apmērs pieaudzis par 35%, un vidēji sava auto apdrošināšanai to īpašnieki atvēl 21 latu mēnesī.

"Swedbank P&C Insurance" dati rāda, ka vidējais apdrošinātās automašīnas vecums ir septiņi gadi. Visvairāk jeb 14% gadījumu apdrošinātas ir 2006. un 2007.gada izlaiduma automašīnas. Populārākās apdrošinātās auto markas ir "Vokswagen", "Volvo" un "Audi".

Visvairāk savas automašīnas brīvprātīgi apdrošina klienti vecumā no 25 līdz 35 gadiem (34%), kā arī no 40 līdz 50 gadiem (29%). Par sava spēkrata papildu drošību aktīvāk rūpējas vīrieši, kas ir 61% no KASKO apdrošināšanas polišu īpašniekiem, kā arī rīdzinieki - 65% no KASKO polišu īpašniekiem.

Lielākajai daļai brīvprātīgās auto apdrošināšanas klientu ir izveidoti naudas uzkrājumi vismaz līdz vienas algas apmēram.

Dati liecina, ka 61% dod priekšroku standarta auto apdrošināšanai, kas sedz tādus riskus kā uguns izraisīti un citi bojājumi, zādzība un laupīšana, salona logu bojājumi, kā arī transportēšanas un diennakts tehniskās palīdzības sniegšanas izdevumi. Salīdzinoši liels ir arī to autovadītāju skaits, kas savam auto iegādājas Ekstra apdrošināšanas polisi, - 39% iedzīvotāju. Šī polise papildus sedz izdevumus par atslēgu nozaudēšanu, transportlīdzekļa nogādāšanu remontiestādē, personīgo mantu bojājumu, kā arī izdevumus, kas rodas gadījumā, ja brauciens pēkšņi tiek pārtraukts.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais