Brīvdabas muzejs gatavojas gadskārtējam gadatirgum

Brīvdabas muzejā jūnijā norisināsies ikgadējais Tautas Lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, Jāņu ielīgošana, kā arī Dziesmu un Deju svētku ietvaros notiks Latvijas amatierteātru izrādes un Folkloras diena.

1. un 2.jūnijā no plkst.9:00 līdz 17:00 Brīvdabas muzejā norisināsies gada lielākie amatniecības svētki - Tautas Lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus. 43.gadu pēc kārtas jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā pulcējas tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki no visas Latvijas, lai divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstinātu apmeklētājus. Līdztekus amatniecības izstrādājumiem Gadatirgū iespējams iegādāties arī vietējo pārtikas preču ražotāju produkciju - mājas sierus, kūpinājumus, vīnu un citus gardumus.

Gadatirgus savus viesus priecēs arī ar bagātīgu kultūras programmu. Līdztekus tautas deju ansambļu Dancītis, Bitīte, Aspazija, Ritenītis, Baltābele, Greizie rati, Saules bērni, Kamolītis, Druva, Čiekurs priekšnesumiem Rietumu estrādē, ar dziesmām apmeklētājus priecēs Dzīne, Tev un man, Skudriņas, Strauts, ka arī folkloras kopas Artava un Dvīga.

No plkst.13:00 līdz 14:00 izstāžu zālē notiks tikšanās ar izstādes "Sāmu ģimenes astoņi gadalaiki" autoriem - laikraksta "Västerbottens-Kuriren" (Ūmeo, Zviedrija) fotogrāfu Tūrbjērnu Jākobsonu un žurnālistu Bertilu Vallīnu.

Jāpiebilst, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" nākamās nedēļas nogalē, 1. un 2.jūnijā, nodrošinās papildu reisus 1.autobusa maršrutā, lai atvieglotu rīdziniekiem un pilsētas viesiem nokļūšanu Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja rīkotajā tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgū, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Papildus pašreizējiem reisiem 1. un 2.jūnijā no galapunkta Abrenes ielā tiks norīkoti 12 papildu reisi laikā no plkst.10.35 līdz 17.21 ar vidēji pusstundas intervālu. No galapunkta "Pansionāts" tiks norīkoti papildus 13 reisi no plkst.11.29 līdz 18.19 ar līdzīgu intervālu.

Savukārt 1., 19., 28. un 29.autobusa maršrutos, kas apkalpo Brīvības gatves posmu pie Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja, tiks norīkoti lielākas ietilpības autobusi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.