Pasniegtas informācijas tehnoloģiju balvas "Platīna pele"

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA) balvu „Platīna pele” šogad piešķirta par „Ideju foruma” digitālo bibliotēku, „Lattelekom” optisko internetu un Zemkopības ministrijas e-pakalpojumu sistēmu.

„Ideju foruma bibliotēka” jeb e-biblioteka.lv balvu ieguvusi kategorijā „Pakalpojumi sabiedrībai”. „Šī prestižā balva ir apliecinājums, ka ejam pareizā virzienā, turpinot veidot e-bibliotēku un katru dienu paplašinot tās krājumus ar jaunām grāmatām, audio grāmatām, filmām, lekcijām un attēlu kolekcijām,” stāsta „Ideju foruma bibliotēkas” valdes priekšsēdētājs Edmunds Vanags. Pērn biedrība „Ideju forums”, kas bibliotēku veido, „Platīna peli” ieguva par portālu pasakas.net. Šo abu projektu tehniskais izstrādātājs ir „Cube Media”

Kategorijā „Labākais optimizators (e-pārvalde un pakalpojumi)” saņēma Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienesta pasūtītā elektroniskā pieteikšanās sistēmas un automatizētas pieteikumu skenēšanas un atpazīšanas sistēma. Tā lauksaimniekiem ļauj elektroniski pieteikties Eiropas lauksaimniecības fonda Lauku attīstībai paredzētajiem platību maksājumiem. Projekta izstrādātājs ir „TietoEnator Alise”.

Trešajā kategorijā — „Biznesa attīstība un e-komercija” balvu ieguva „Lattelecom” optiskā interneta projekts, kas paredzēts, lai izveidotu jaunu optiskā tīkla pārklājumu Latvijā.

LIKTA balva „Platīna pele” informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozarē Latvijā tiek izsludināta jau trešo reizi. Balvas „Platīna pele” mērķis ir informēt sabiedrību par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju iespējām, kā arī izcelt nozīmīgākos projektus, kas sniedz labumu plašai sabiedrībai.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais