Smiltenē atklāts brīvdabas trenažieru laukums

Maija sākumā Smiltenē atklāts brīvdabas trenažieru laukums, kas realizēts, īstenojot projektu "Vecā parka brīvdabas trenažieru laukums", aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Projekta galvenais mērķis un ieguvums bija radīt papildus vietu, kur iedzīvotājiem būtu iespējas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, turklāt ne tikai jauniešiem, bet arī senioriem, atzīmēja Mūze. Projekts realizēts pēc smiltenieša Alda Krasņicka iniciatīvas, kuru atbalstīja biedrība "Smiltenes sporta centrs" un Smiltenes novada dome, kopīgi izstrādājot un realizējot projektu.

400 kvadrātmetru lielā laukumā, kas atrodas Vecajā parkā, netālu sporta un atpūtas kompleksa "Teperis" ir uzstādīti septiņi trenažieri un pievilkšanās stieņi. Trenažieri ir piemēroti fiziskām nodarbēm brīvā dabā, lai attīstītu dažādas muskuļu grupas, tostarp vispārēju ķermeņa muskulatūru, vēdera muskulatūru, roku, krūšu un kāju muskulatūru. Īpaši svarīgi, kā norādīja Mūze, ir tas, ka trenažierus var izmantot dažāda vecuma aktīva dzīvesveida cienītāji.

Smiltenes novada Sporta pārvaldes vadītājs Guntars Marks uzsver, ka nākotnē laukums tiks pilnveidots. Viņš šo vietu saredz arī kā bāzes vietu Smiltenes ielu vingrotājiem.

Projekts ir īstenots par Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) piešķirtiem līdzekļiem, tā kopējās izmaksas bija 4762 lati.