AT priekšsēdētājs šodien pieņēmis piecu advokātu zvērestu

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šodien pieņēmis piecu Latvijas Zvērināto advokātu padomē uzņemtu advokātu zvērestu, aģentūru LETA informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Zvērinātu advokātu rindas papildināja zvērinātu advokātu palīgi Evita Kižlo, Milans Kuļikovs un Pēteris Kušners, kā arī juridisko zinātņu doktori - Biznesa augstskolas "Turība" lektors Jānis Rušenieks un Sociālo tehnoloģiju augstskolas docents Nils Žuravļovs.

Bičkovičs pēc zvēresta pieņemšanas jaunajiem advokātiem vēlēja būt ikvienā darbībā atbildīgiem ne tikai likuma priekšā, bet arī just atbildību kā tiesu varas daļai. "Tas, kā sabiedrība vērtē tiesu sistēmu un tiesu efektivitāti, nav tikai tiesnešu ziņā, tā ir arī prokuroru un advokātu atbildība," uzsvēra AT priekšsēdētājs.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā.

Saskaņā ar Advokatūras likuma 46.pantu AT priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.