Olaines dūrēja lietā jaunumi jāgaida

Par Olaines dūrēju nodēvētā vīrieša advokāte Alla Prozumenta saka īsi – viņas klients atrodas apcietinājumā, kopš tika aizturēts – kopš 2012. gada decembra. Arī policijā neko vairāk neatklāj, jo turpinās izmeklēšana.

Pagājušā gada decembrī kāds 1966. gadā dzimis vīrietis divarpus stundu laikā Olainē uz ielas sadūra sešus cilvēkus – divas sievietes un četrus vīriešus. Viņiem visiem bija jāārstējas slimnīcā, daži tika operēti.

Paši olainieši stāstīja, ka dūrēju atcerējies viens no upuriem, kad nācis pie samaņas. Klīst baumas, ka vīrietis esot azartspēļu dēļ zaudējis veselo saprātu un rīkojies, pēc daudzu ieskatiem, neadekvāti un nesaprotami. Policijā šīs runas nekomentē. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītājs Toms Sadovskis lakoniski atbild, ka visi seši procesi ir apvienoti vienā un turpinās izmeklēšana. Pēc uzbrukumiem Olaines dūrējs savu vainu neatzina. Jāpiebilst, ka neilgi pēc nozieguma pilsētā paklīda baumas, ka nākamajā dienā, kamēr vēl dūrējs nebija aizturēts, viņš esot savainojis vēl citus cilvēkus. Tā nebija taisnība.

Olaines novada domes priekšsēdētāja vietniece Inta Purviņa Neatkarīgajai sacīja, ka daži no cietušajiem ir vērsušies pēc materiālās palīdzības pašvaldībā. Pašvaldībā tika operatīvi lemts par palīdzības sniegšanu, jo šāds gadījums, kad uz ielas savaino vairākus cilvēkus, pilsētā nebija noticis. Pašvaldība nolēma cietušajiem apmaksāt slimnīcas pakalpojumus un medikamentu iegādi vai psihologa pakalpojumus, ja būs nepieciešams.

Olainē pēdējā laikā ne vienu vien reizi sadurti cilvēki – pirms diviem gadiem kaimiņos dzīvojošu sievieti uz ielas ar nazi nogalināja jauns puisis, kuru pēc tam atzina par nepieskaitāmu. Pērn savu strīdu līdzīgā veidā risināja divi vīrieši, par laimi, bez nāvējoša iznākuma. Šogad kāda nama kāpņu telpā greizsirdīgs vīrs nodūra savu dzīvesbiedri, bet kādai sirmgalvei dzīvokļa laupītāji piedraudēja ar nazi un nozaga traukus, cigaretes, pārtiku un sīknaudu, pirms tam kundzei saplēšot brilles.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais