Jūrmalā iztīrīts pusotrs kilometrs Vēršupītes gultnes

© Jūrmalas dome

Ar Jūrmalas pilsētas domes finansiālu atbalstu nupat ir veikta Vēršupītes gultnes tīrīšana, kas uzlabos liekā ūdens aizvadīšanu Ķemeros.

"Vēršupītes gultnes attīrīšana no aizgāzumiem, sanesumiem, nogrimušiem kokiem un bebru dambjiem posmā no Jaunķemeru ceļa tilta līdz Slokas ezera takas gājēju tiltam pār Vēršupīti pusotra kilometra garumā bija nepieciešama, lai palielinātu Vēršupītes caurteces spēju ūdens maksimuma periodos, uzlabotu Ķemeru hidroloģisko režīmu un tūrisma infrastruktūras stāvokli," skaidro Jūrmalas pilsētas domes Vides aizsardzības nodaļas vadītāja vietnieks Jānis Artemjevs. "Šajā posmā Vēršupītes gultnes tīrīšana nebija veikta vismaz 30 gadus, un paveiktie darbi ir nozīmīgi ūdens aizvadīšanas sistēmas kapacitātes uzlabošanai."

Tīrīšanas darbi notika no 20. līdz 23. novembrim projekta "Ķemeru nacionālā parka tūrisma un vides izglītības infrastruktūras attīstības Jūrmalas pilsētas administratīvajās robežās" ietvaros, nra.lv informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Jūrmalas pilsētas dome sadarbībai ar Ķemeru nacionālo parku šī projekta realizācijai šā gada budžetā bija paredzējusi 7600 latus, kas galvenokārt bija paredzēti dažādu mārketinga pasākumu veikšanai. Taču, ņemot vērā ekonomisko situāciju, līdzekļi tika pārgrupēti un ekonomēti, lai paveiktu šo nozīmīgo darbu – Vēršupītes gultnes tīrīšanu pusotra kilometra garumā.

Situācija ar ūdens līmeņa paaugstināšanos Ķemeros un teritorijas pārpurvošanos pēdējos gados ļoti satrauc Ķemeru iedzīvotājus. Par to dome daudzkārt ir saņēmusi iedzīvotāju sūdzības un priekšlikumus. Sadarbība ar Ķemeru nacionālo parku šīs problēmas risinājumā ir svarīgs solis uz ķemernieku dzīves vides sakārtošanu.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais