Koknesē notiks Sama modināšanas svētki un Tvīda brauciena "atkāzas"

18. maijā Koknesē notiks tradicionālie Sama modināšanas svētki, kurus kuplinās arī Rīgas Tvīda brauciena "atkāzas" - retro velosipēdu un tērpu parāde. Tvīda brauciena dalībnieki no Rīgas uz Koknesi dosies ar vilcienu, kurā viņiem tiks atvēlēts atsevišķs vagons.

Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Jau no paša rīta Kokneses tirgus laukumā sāksies ar velokultūru saistītas aktivitātes - Tvīda brauciena dalībnieku reģistrācija, riteņu sagatavošana un rotāšana braucienam. Būs arī "Ērenpreiss" darbnīcas velosipēdu telts, kurā varēs konsultēties par velosipēdu restaurācijas un iegādes iespējām un veikt izmēģinājuma braucienus. Ikvienam būs iespēja apmeklēt Tvīda stila darbnīcu - izveidot frizūru, pielaikot tērpus un aksesuārus. To visu varēs iemūžināt retro foto teltī.

Rīdziniekiem, Tvīda "atkāzu" dalībniekiem ir rezervēts īpašs svētku vagons vilcienā Rīga - Krustpils, kurš no Rīgas atiet plkst.8.30. Brauciena laikā notiks dalībnieku reģistrācija, ziņģēšana un cienāšanās. Svētku rīkotāji laipni aicina pievienoties Tvīda braucienam interesentus arī no citām dzelzceļa stacijām maršrutā Rīga-Koknese.

Savukārt pašā Koknesē jau no paša rīta notiks svētku gadatirgus, kura laikā Tirgus laukumā un tā apkaimē notiks virves vilkšanas "Nerausti samu un Rūdi aiz ūsām" un svara bumbas celšanas sacensības. Visi tiks aicināti piedalīties fotokonkursā "Fotoaparāts rokā - Kokneses novads uzmanības lokā". Kā katru gadu, tiks dots starts arī lielajai loterijai, ar galveno balvu - velosipēdu. Tāpat svētkos varēs izbaudīt R.Blaumaņa lugas "No saldenās pudeles" izrādi, ko piedāvā Kokneses amatieru teātris. Visu informāciju par sama Modināšanas svētku norisi var atrast Kokneses novada mājas lapā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais