Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Andris Bērziņš noliks ziedus pie Kārļa Ulmaņa piemiņas plāksnes Turkmenbaši pilsētā

Šodien Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš turpina oficiālo vizīti Turkmenistānā, kur šodien viesosies Turkmenbaši pilsētā.

Godinot Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa un visu to Latvijas cilvēku piemiņu, kuri atdusas Turkmenistānas zemē, Valsts prezidents noliks ziedus pie piemiņas plāksnes Turkmenbaši kapos.

Tāpat Turkmenbaši prezidents apspriedīs sadarbības iespējas starp Latvijas un Turkmenistānas ostām un tajās strādājošajiem uzņēmumiem. Bērziņš iepazīsies arī ar Turkmenbaši naftas pārstrādes rūpnīcas darbību, kā arī apmeklēs atpūtas kūrortu "Avaza", kur pārrunās abu valstu sadarbības iespējas tūrisma jomā, īpaši veicot nozares speciālistu apmācību.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Turkmenistānu dibinātas 1993.gada 5.februārī. Turkmenistāna ir viena no Latvijas sadarbības partnerēm Centrālāzijas reģionā. Kopējais Latvijas-Turkmenistānas ārējās tirdzniecības apjoms 2012.gadā sasniedza 6,34 miljonus eiro (4,46 miljonus latu). Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū Turkmenistāna šajā laika periodā ieņēma 73.vietu, tomēr vienlaicīgi šajā laika periodā bija vērojama arī pozitīva tirdzniecības bilance ar Turkmenistānu 6,33 miljonu eiro (4,45 miljonu latu) apmērā.