Aicina KNAB pievērst lielāku uzmanību cīņai ar korupciju medicīnas sfērā

Šodien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē deputāti Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvjus aicināja pievērst lielāku uzmanību cīņai ar korupciju medicīnas sfērā.

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) norādīja, ka cīņa ar korupciju medicīnā ir KNAB prioritāte vismaz vienu gadu. Parlamentārietis vēlējās noskaidrot, vai iestāde ir kukuļņemšanā pieķērusi kādu ārstu.

KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča skaidroja, ka par ārstniecības iestāžu darbu ir ierosināti kriminālprocesi. Seržants norādīja, ka tajos ir runa ir par būvniecības un tamlīdzīgiem jautājumiem, bet nevis par ārstēšanas procesu - pret konkrētiem mediķiem. Viņam oponēja apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V), kurš minēja lietas divās medicīnas iestādēs.

Seržants norādīja, ka kukuļņēmējus veselības nozarē būtu iespējams pieķert, arī veicot operatīvos eksperimentus.

Savukārt Jurča vērsa uzmanību, ka tiek veikti informēšanas pasākumi. Piedzīvoti arī kuriozi, ka atsevišķās lauku slimnīcās personālam liek parakstīties, ka viņi neveiks attiecīgos likuma pārkāpumus.

Deputāts Valdis Zatlers (RP) akcentēja, ka viņš tagad negribētu strādāt par ārstu, nedz arī ārstēties, jo pati sistēma ir ļoti nedraudzīga ārstiem un pacientiem. KNAB ir jājautā iespējamie risinājumi pakalpojumu saņēmējiem, citādi risinājuma nebūs.

KNAB pārstāvji šodien deputātiem prezentēja 2012.gada novembrī veiktās sabiedriskās aptaujas "Attieksme pret korupciju Latvijā" rezultātus.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais