Tikai 12 Saeimas deputātus interesē Latvijas ceļu patiesais stāvoklis

Piektdien, 10.maijā ar braucienu pa dažādiem Vidzemes ceļu posmiem noslēgusies biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" rīkotā akcija ar mērķi Saeimas deputātiem izrādīt patieso situāciju uz Latvijas ceļiem.

Uz šo biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs"aicinājumu piedalīties kādā no četriem tās rīkotajiem braucieniem,  atsaucās un iespēju iepazīties ar ceļu stāvokli valstī kopumā izmantojuši vien 12 Saeimas deputāti.

Piektdien no rīta pie Saeimas ēkas pulcējās vien pieci deputāti - Inga Bite un Guntars Bilsēns (Reformu partija), Kārlis Krēsliņš un Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK), kā arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Jānis Upenieks. 

Parlamentārieši kopā ar biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" un VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvjiem apskatīja dažādas kvalitātes un vecuma ceļus maršrutā Rīga - Inte - Lāde - Viļķene - Korģene - Salacgrīva - Ainaži - Staicele - Vīķi - Mazsalaca - Braslava - Vilzēnmuiža - Ozolmuiža - Dikļi - Dauguļi - Umurga - Vidriži - Mandegas, pēc tam atgriežoties Rīgā.

"Ļoti žēl, ka deputātiem un atsevišķām partijām ir tuva un mīļa strausa politika - neko neredzēt, neko nezināt. Tad arī nav brīnums, ka ceļi brūk, bet tautas kalpi kaut ko runā par veiksmes stāstu. Vismaz jācer, ka slinkajiem deputātiem pietiks apņēmības par braucienos redzēto un uzzināto painteresēties pie kolēģiem no citām frakcijām," saka biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Braucienu laikā deputātiem tika rādīti dažādas kvalitātes ceļi - gan pilnīgi sabrukuši, gan jauni, saremontēti ceļu posmi, kā arī tika stāstīts, kāpēc radusies kopumā katastrofālā situācija uz Latvijas ceļiem un kā to būtu iespējams labot.

A.Bērziņš arī secina, ka kopumā tie deputāti, kuri piekrita piedalīties braucienā, izrādīja lielu interesi gan par ceļu būves tehnoloģiju, gan finansējuma nepieciešamību, piekrītot, ka ceļu un līdz ar to arī nozares glābšanai ir nepieciešama tūlītēja rīcība.

Latvijā

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.