KNAB nekonstatē pārkāpumus NEPLP locekļa Mjartāna darbībās

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa Daiņa Mjartāna darbībās, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB pārstāve Inta Šaboha.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) savas kompetences ietvaros izvērtēja saņemto iesniegumu par iespējamiem pārkāpumiem Mjartāna darbībās, taču pārkāpumi netika konstatēti.

Jau ziņots, ka KNAB pārbaudi sāka aprīļa sākumā.

Mjartāns, kurš NEPLP atbild par radio nozari, iepriekš sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" apstiprināja, ka par viņu interesējies KNAB.

Pēc neoficiālas informācijas, kas ir "Nozare.lv" rīcībā, Mjartānam tika pārmesta sadarbība sabiedrisko attiecību jomā ar kādu raidorganizāciju, esot NEPLP amatā. Savukārt Mjartāns "Nozare.lv" iepriekš teica, ka viņš savā darbībā "nekādu interešu konfliktu nesaredz". Šādu apgalvojumu viņš nodēvēja par "absurdu".

Mjartāns arī sacīja, ka "neoficiāla informācija" jeb, pēc viņa teiktā, "baumas" tiekot apzināti izplatītas, lai radītu ažiotāžu medijos, un "mediji uz to iekrīt", tādējādi veicinot "kampaņu, kas vērsta pret NEPLP, lai pieņemtu labvēlīgu lēmumu" kādā lietā.

"Tas ir psiholoģisks spiediens ietekmēt NEPLP, lai pieņemtu kādam labvēlīgu lēmumu," NEPLP loceklis teica. Mjartāns par iespējamo sūdzības iesniedzēju nezināja stāstīt, jo neesot iepazīstināts ar iesnieguma saturu. Taču viņam esot aizdomas, ka tas varētu būt saistīts ar kādu radio nozares lietu "ārpus Rīgas".

Kā izriet no Mjartāna NEPLP mājaslapā publicētā CV, viņa pēdējā darbavieta pirms ievēlēšanas NEPLP bija projektu vadītājs izdevniecībā SIA "Vesta LK". Pirms tam viņš no 2007.līdz 2009.gadam strādājis kā redaktors SIA "Mediju aģentūra A - Z".

Radio nozarē Mjartāna pēdējā darbavieta bijusi kā projektu vadītājam AS "Radio SWH" 2005. un 2006.gādā. Pirms tam viņš ilgi strādājis "Radio Free Europe/Radio Liberty" raidstacijā Prāgā.

Svarīgākais