Aicina ziedot un palīdzēt ugunsgrēkā cietušai bioloģiskajai saimniecībai

Kandavas novadā aicina ziedot un palīdzēt ugunsgrēkā cietušajai Kandavas novada bioloģiskajai saimniecībai "Birznieki", kas ir arī lauku tūrisma objekts, aģentūru LETA informēja Kandavas novada tūrisma informācijas centrs (TIC).

Pagājušajā pirmdienā, 29.aprīlī, ugunsgrēks izcēlās kazkopības saimniecībā "Birznieki" Kandavas novada Vānes pagastā. Daži saimniecībai jau palīdzējuši ar ziedojumiem vai graudiem kaziņu barošanai.

Aija un Ilmārs Renči ar dēliem Jāni un Kasparu no Rīgas uz laukiem pārcēlās 1992.gadā, kad vairāk nekā gadsimtu senajā kūtī sāka attīstīt kazkopības saimniecību, kur ražo kazas sieru, kurai ir bioloģiskās saimniecības statuss un kas ir lauku tūrisma objekts.

TIC informēja, ka saimniecībā jau iepriekš divreiz izcēlies ugunsgrēks, kad bez mājām palika saimnieki, taču kūts necieta. Šoreiz atjaunot saimniecību bez citu palīdzības būšot ļoti grūti. Atsaucīgie palīdzētāji vai ziedotāji aicināti sazināties ar saimnieci Aiju Renci pa telefonu 26491838 (konts ziedojumiem - LV48HABA0551031913220).

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka policijā tiek noskaidroti ugunsgrēka, kurš izcēlās 29.aprīlī ap plkst.18, apstākļi, kad Vānes pagastā dega kūts.

Zemnieku saimniecība "Birznieki" dibināta 1992.gadā. Saimniecība atrodas trīs kilometru attālumā no Vānes pagasta centra. Tā ir sertificēta kā bioloģiskā saimniecība, un tā ir arī viena no vides veselības saimniecībām.

Renču ģimene sāka saimniekot ar vienu kaziņu, bet tagad saimniecībā ir ap 140 kazu. Saimniecība ražo deviņu veidu sierus, no tiem trīs sieri ir bioloģiskie. Lielāko daļu produkcijas saimnieki realizē Rīgā.

Svarīgākais