Aprīli Latvijas iedzīvotāji visvairāk skatījās "TV3" un raidījumu "Koru kari"

Šova "Koru Kari 3" fināla raidījuma filmēšana. © Emīls Desjatņokovs

Aprīlī Latvijas iedzīvotāji visvairāk skatījās televīzijas kanālu "TV3" un visvairāk skatītais raidījums bija "TV3" "Koru kari", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pētījumu aģentūras "TNS Latvia" (TNS) mārketinga vadītāja Laura Vendele.

"Šī gada aprīlī skatītākais kanāls bijis "TV3", kura skatīšanās laika daļa bija 14,7%. Otrs skatītākais kanāls bijis "LNT" (Latvijas Neatkarīga televīzija) ar 10,4%, bet trešais – kanāls "PBK" ar 9,6% lielu skatīšanās laika daļu," teikts TNS paziņojumā medijiem.

Savukārt skatītākais raidījums aprīlī, tāpat kā martā, bija "Koru kari 3", "TV3" producētais koru dziedāšanas konkurss. Tā reitings bija 12,9%, un skatītāju auditorija - 260 500, kas ir nedaudz vairāk nekā martā, kad koru konkurss ieguva 12,4% reitingu un to vidēji bija skatījušies 250 700 televīzijas skatītāji.

Latvijas Televīzijas (LTV) kanālam "LTV1" un "NTV Mir Latvija" veltīti katram pa 8% no kopējā TV skatīšanai veltītā laika. Kanālam "RTR Planeta Baltija" veltīti 5,6%, kanālam "REN Baltija" - 5% un kanālam "3+" - 3,8%. Kanāla "LTV7" skatīšanās laika daļa bija 3%, kanāla "TV5" – 2,9%, kanāla "TV6" – 2,5%. Kanālam "2" veltīti 0,7% un kanālam "1BM" – 0,6% no kopējā TV skatīšanai veltītā laika, informēja "TNS".

Programmu topa otrajā vietā – "TV3" Laika ziņas (svētdienā), kuras vērojuši vidēji 10,2% jeb 204 800 Latvijas iedzīvotāju. Savukārt topa trešajā vietā ierindojies seriāls "UgunsGrēks 9" kanālā "TV3", kuru vērojuši vidēji 10% jeb 202 000 Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem, teikts "TNS".

Kā konstatēja "Nozare.lv", deviņus no "TNS" "top 10" skatītākiem raidījumiem piedāvā zviedru "Modern Times Group" (MTG) piederošie kanāli "TV3" (astoņus raidījumus) un "LNT" (viens raidījums). No sabiedriskās LTV piedāvājuma astotā vietā aprīlī bija "LTV1" ziņu un informatīvā pārraide "Panorāma" (sestdienā).

"TNS Latvia" ir pilna servisa tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra Latvijā.

Latvijā

Pēc tam, kad Bērnu klīniskajā Universitātes slimnīcā nomira pret difetriju nevakcinēts puisītis, bet viņa divas māsas, kas arī slimo ar šo nāvējošo slimību, pretēji vecāku gribai turpina ārstēties slimnīcā, soctīklos arvien plašāk skan vakcīnu skeptiķu uzbrukumi ārstiem.

Svarīgākais