Dedzinot pērnā gada lapas, sieviete gūst kājas apdegumus

Vakar Latgalē, dedzinot pērnā gada lapas, 71 gadus vecai sievietei aizdegušās bikses un viņa nogādāta slimnīcā ar kājas apdegumiem, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Mediķi pagājušajā diennaktī devušies palīgā arī vairākiem cilvēkiem, kuri guvuši traumas darba vietā. Zemgalē 26 gadus vecs vīrietis, veicot remontdarbus, guvis strāvas triecienu un saelpojies gāzes izgarojumus, bet kāds 44 gadus vecs vīrietis, remontējot traktoru, saspiedis plaukstu, gūstot plēstas brūces un iespējamus kaulu un cīpslu bojājumus.

Tikmēr Kurzemē ceļa remonta laikā 28 gadus vecam vīrietim ar nezināmu kravu piespiesta kāja, kā rezultātā viņš guvis kājas lūzumu.

Vēl divi cilvēki vakar guvuši termiskus apdegumus. Zemgalē 34 gadus vecs vīrietis, kurinot krāsni, iemetis tajā maisu ar nezināmu vielu, kura uzliesmojusi, apdedzinot vīrietim seju un rokas. Savukārt Kurzemē četrus gadus vecs bērns applaucējis pēdas, uzraujot sev šķīvi ar karstu zupu.

Mediķi slimnīcā nogādājuši arī kādu septiņus gadus vecs zēnu, kuru rokā un kājā sakoda kaimiņu suns.

Kā ziņots, kopumā NMPD vakar saņēmis 1198 izsaukumus, 188 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais