SAB "invalīdu" soda administratīvi

© www.nra.lv

Prokuratūra nolēmusi nesākt kriminālprocesu par viltoto numuru, ar kuru apzīmogotā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) automašīna oktobra vidū bija apstājusies invalīdu stāvvietā.

Noraidījumu prokuratūra pamato ar faktu, ka SAB amatpersonām atbilstoši Operatīvās darbības likumam atļauts izgatavot un izmantot dokumentus un citus maskēšanās līdzekļus, lai slēptu atsevišķu operatīvās darbības struktūrvienību, to dienesta telpu un transportlīdzekļu patieso piederību un darbinieku identitāti.

Pārbaudes slēdzienā prokuratūra atsaucas uz paša SAB dienesta pārbaudi, kurā noskaidrots, ka SAB amatpersona, novietojot auto invalīdu stāvvietā, izdarījusi administratīvo, kā arī dienesta ētikas pārkāpumu. Tātad sods, kuru saņems viltus invalīds, ir 40 latu. SAB direktors Jānis Kažociņš jau iepriekš Neatkarīgajai solīja, ka summa tiks atvilkta no vainīgā algas. Ar sodu mierā ir arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis, kurš iepriekš izteicās, ka drošībnieka rīcība ir nepiedodama.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.