Vakar negadījumos cietuši vairāki motociklisti un motociklu pasažieri

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dažādos negadījumos cietuši vairāki motociklisti un motociklu pasažieri, kā arī viens bērns uz kvadricikla un vēl daži velosipēdisti, liecina Valsts policijas (VP) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvā informācija.

Kā aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Sintija Virse, Ilūkstes novada Subatē, Krasta ielā, vakar, nobraucot no ceļa, avarējis motocikls "Jawa" bez valsts numura zīmes. Uz braucamrīka sēdējis 1993.gadā dzimis un 1986.gadā dzimis vīrietis. Abi ar dažādām, tostarp smagām traumām, nogādāti slimnīcā. Policija vēl skaidro, kurš no jaunajiem vīriešiem vadīja motociklu brīdī, kad tas avarēja.

Kā pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, jaunākais no šajā negadījumā cietušajiem vīriešiem smagi traumējis galvu un kāju, bet vecākais guvis brūces galvā, smadzeņu satricinājumu un citas traumas.

Kā informēja policijas pārstāve Virse, Rēzeknē, Dārzu ielā, sestdien notikusi sadursme starp mikroautobusu "MB Sprinter", kuram pie stūres sēdējis 1951.gadā dzimis vīrietis, un motociklu "Harley Davidson", kuru vadījis 1982.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cietis motociklists, kurš ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt Bukša pastāstīja, ka Zemgalē vakar no motocikla kritusi kāda 14 gadus veca meitene, kura uz braucamrīka sēdējusi kā pasažiere. Kritienā viņa guvusi dažādas nepatīkamas traumas, tai skaitā smadzeņu satricinājumu, deguna kaula lūzumu, sejas sasitumus utt. Netiek izslēgts, ka pusaudze uz motocikla bija sēdusies, atrodoties alkohola reibumā.

Vidzemē kāds 35 gadus vecs vīrietis ar motociklu iebraucis kokā, salaužot kāju un traumējot plecu. Savukārt Rīgas reģionā kāds 28 gadus vecs motociklists braucot kritis un guvis smadzeņu satricinājumu.

Rīgas reģionā vakar starpgadījums noticis arī ar četrus gadus vecu bērnu, kuru kāds vīrietis vizinājis ar kvadraciklu. Bērns no braucamrīka nokritis un nogādāts slimnīcā, pastāstīja Bukša.

Latgalē vakar mikroautobuss notriecis velosipēdistu, kurš šajā sadursmē guvis nopietnus abu kāju lūzumus. Savukārt Vidzemē vakar trīs gadījumos no velosipēdiem krituši iedzēruši vīrieši, dažādi traumējot sevi.

Aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis kopumā 1268 izsaukumus, 260 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Svarīgākais