Daugavpilī plūdos cietušajiem iedzīvotājiem izmaksās pabalstus līdz 1000 latiem

Daugavpils domes ārkārtas sēdē šodien pieņemti saistošie noteikumi, kas dos iespēju iedzīvotājiem saņemt vienreizēju pabalstu ārkārtas situācijā līdz 1000 latiem šā gada pavasara plūdu radīto zaudējumu novēršanai.

Uz pabalstu varēs pretendēt Daugavpils administratīvajā teritorijā deklarētās personas, kurām pieder plūdos cietušie mājokļi. Pēc provizoriskiem datiem, Daugavpilī ir aptuveni 25 šādi mājokļi.

Pieteikumi pabalstiem līdz 13.maijam jāiesniedz Sociālo lietu pārvaldē. Kopā ar pieteikumiem iesniedzami arī īpašuma tiesības apliecinoši dokumenti un apliecinājums tam, ka par palu nodarītajiem bojājumiem mājokļu īpašniekiem nepienākas apdrošināšanas atlīdzība. Lēmumus par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu plānots pieņemt līdz 16.maijam.

Daugavpilī un Daugavpils novadā no 22. līdz 29.aprīlim bija izsludināta ārkārtas situācija, līdz ar to pusi no izmaksājamajām summām kompensēs valsts.

Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova (RP) uzsvēra, ka tie Daugavpils iedzīvotāji, kuriem pavasara palos ir cietis nevis mājoklis, bet gan kāds cits īpašums, var vērsties Sociālo lietu pārvaldē pēc vienreizējā pabalsta ārkārtas situācijā, kuru Daugavpils pašvaldība piešķir saskaņā ar 2010.gada 28.janvārī pieņemtajiem saistošajiem noteikumiem "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pabalsti".

Maksimālais vienreizējā pabalstu apmērs ārkārtas ir 500 lati vienai ģimenei (personai). Šie pabalsti tiek piešķirti, ja pabalsta pieprasītāja iesniegums saņemts ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no ārkārtas situācijas rašanās.