Ķīlis bažījas par viņa iesākto darbu turpinājumu

Līdzšinējais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" pauda bažas par to, kā un cik lielā mērā pēc atkāpšanās no amata viņa iesāktais darbs tiks turpināts.

"Ir bažas par to, kā un cik lielā mērā iesāktais darbs turpināsies. Ziniet, katrs kaut ko izdara, un tad jau negribas, lai pēc tam "sašmucējas" un tas viss, izrādās, bijis par velti," sacīja Ķīlis, kuram nav pārliecības, ka viņa iesāktais darbs tiks turpināts. Politiķis uzsvēra, ka arī koalīcijas partneriem ir jāmaina attieksme.

Viņš atzina, ka ministra amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis (RP) ir diplomātiskāks cilvēks un viņam varētu labāk izdoties komunicēt ar iesaistītajām pusēm.

Ķīlis prognozēja, ka drīzumā nāksies atgriezties pie jautājuma par valodu lietošanas paplašināšanu augstākajā izglītībā. "Tas jau nav Ķīļa, bet sektora jautājums," norādīja politiķis.

Jau ziņots,ka koalīcijas partijas šodien, tiekoties ar Reformu partijas kandidātu izglītības un zinātnes ministra amatam Vjačeslavu Dombrovski, paudušas atbalstu tā ievēlēšanai, savukārt izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis iesniedzis Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) demisijas rakstu.

Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Vjačeslava Dombrovska apstiprināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā, ja koalīcijas partneri atbalstīs viņa kandidatūru, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais