Kara muzejā varēs sekot policijas darbam nozieguma vietā

Piektdien, 3.maijā, no pulksten 10:00 Latvijas Kara muzejā notiks aizraujošs pasākums, kura laikā apmeklētāji varēs iepazīties ar policijas darbu nozieguma vietā, kopā ar ekspertiem izmēģināt pirkstu nospiedumu noņemšanu, pārbaudīt savu mērķēšanas prasmi, šaujot ar elektronisko ieroci, vērot Speciālo uzdevumu vienības un policijas dienesta suņu paraugdemonstrējumus, gida pavadībā uzzināt par policijas vēsturi, kā arī piedalīties citās aktivitātēs.

Par pasākuma īpašo gaisotni un norises vietu rūpēsies Latvijas Kara muzejs un aktivitātes notiks trijos muzeja stāvos. Pie ieejas muzejā apmeklētājiem klātienē būs iespēja aplūkot arī policijas motociklus un automašīnas. Mazākajiem viesiem draudzīgi roku spiedīs Valsts policijas tēli Runcis Rūdis un Bebrs Bruno, savukārt, lielie varēs sevi iemūžināt fotogrāfijās kopā ar mūsdienu policistiem vēsturiskajos formas tērpos. Ieeja muzejā ir bez maksas.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis atzīst: “Šis gads Valsts policijai ir īpašs, jo decembrī tā svinēs savu 95.gadadienu. Tādēļ kopā ar saviem sadarbības partneriem no maija mēneša sākam rīkot dažādus gadadienai veltītus pasākumus. Šis ir pirmais, kam sekos vēl citi interesanti pasākumi visa gada garumā.”

Latvijā

Ādažu novada Carnikavas pagastā Garciemā jūras ērgļa ligzdošanas vietas aizsardzībai izveidots mikroliegums 13,57 hektāru platībā, liecina Valsts meža dienesta (VMD) publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Svarīgākais