Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

1. maiju atzīmēs ar strādnieku aizbildņa Svētā Jāzepa festivālu

1.maijā, kad Baznīca svin svētā Jāzepa svētkus, Līvbērzes Sv. Jāzepa Romas katoļu draudzē notiks Svētā Jāzepa festivāls. Pasākuma ietvaros paredzētas ne vien kopīgas lūgšanas, bet arī kopīgs darbs, sadraudzība un izklaides.

Latvijas oficiālo svētku sarakstā 1.maijs ir Darba svētki, savukārt katoļu Baznīcā šajā dienā tiek atzīmēti strādnieku aizbildņa sv. Jāzepa svētki. Svētais Jāzeps, Marijas vīrs un Jēzus audžutēvs, bija galdnieks. Viņš kā aizbildnis ir arī piemērs katram cilvēkam darba tikuma izkopšanā. Jāzeps ir taisnīgs vīrs, kurš dara darbu un dara to labi, tā mācot mums mīlēt vienkāršu darbu un dzīvot pēc Dieva likumiem.

Svētā Jāzepa festivāla moto ir "Celsim labāku lauku pasauli". Līvbērzes katoļu draudzes prāvests Aleksandrs Stepanovs norāda, ka šāds pasākums ir nepieciešams, lai jauniešiem atklātu, kas ir tēva piemērs un darba tikums, lai viņi tiektos pēc ideāliem. "Laukos dzīve var šķist bezcerīga," atzīst A. Stepanovs, "tāpēc mēs vēlamies parādīt, ka ir iespējams dzīvot ar prieku. Daudzi cilvēki jūtas atstumti, taču festivāls ir iespēja būt kopā, vienoties kopīgā lietā un slavēt Dievu." Šajos svētkos uzsvars ir uz kopību, turklāt paredzēts kopīgs darbs ar redzamu rezultātu, kas priecēs ikvienu.