Saeimas komisija rīt iecerējusi pabeigt darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta

Saeimas Budžeta un finanšu komisija iecerējusi rīt galīgajā lasījumā sagatavot nākamā gada valsts budžeta projektu un vēl dažus atlikušos budžeta paketē esošos likumprojektus, aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš (JL).

Komisijai rīt sēdē jāizskata nākamā gada budžeta projekts, kurā ir ap 300 priekšlikumiem, un vēl jāprecizē atsevišķu projektu panti.

Bērziņš pauda cerību, ka deputāti varētu darbu pabeigt rīt un pie budžeta projekta nebūs jāstrādā sestdien un svētdien.

LETA jau ziņoja, ka 1.decembrī Saeimā plānota plenārsēde, kurā otrajā lasījumā tiks izskatīts 2010.gada valsts budžeta likumprojekts un to pavadošie likumprojekti.

Kā iepriekš sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), budžeta projekts tapis smagās sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem un koalīcijas partneriem, tomēr citas izvēles, neveikt budžeta konsolidāciju par 500 miljoniem latu, valdībai nav bijis.

Tieši ar smagajām sarunām koalīcijas vidū premjers netieši skaidroja arī salīdzinoši biežo valdības viedokļu maiņu.

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais