Daugavā ūdens līmenis samazinās

Pagājušajā diennaktī Daugavā ūdens līmenis samazinājies, arī Gaujas augštecē ūdens līmenis pazeminājies, bet pie Carnikavas tas cēlies par vienu centimetru un saglabājas augsts, aģentūras LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Daugavā ūdens līmenis pazeminās visā tās tecējumā par sešiem līdz 42 centimetriem diennaktī. Pļaviņu krātuvē ir ūdens līmeņa svārstības, kas atkarīgas no hidroelektroenerģijas stacijas darba.

Aiviekstē ūdens līmenis ir augsts, applūdušas palienes. Ūdens līmenis nedaudz paaugstinās Aiviekstē pie Lubānas, bet upes lejtecē ūdens līmenis pazeminās.

Ūdens līmenis nedaudz paaugstinājies arī Ogrē un Lielajā Juglā, tomēr salīdzinājumā ar iepriekš piedzīvoto plūdu maksimumu patlaban Ogrē nekas nopietns neesot.

Gaujas augštecē, arī pie Valmieras, ūdens līmenis pazeminās, savukārt pie Carnikavas ūdens līmenis saglabājas augsts. Pagājušajā diennaktī tas cēlies par vienu centimetru.

Ūdens līmenis kāpis arī mazajās Vidzemes upītēs. Savukārt Salacā pie Burtnieku ezera ūdens līmenis paaugstinās, bet lejtecē pazeminās.

Lielupē ūdens līmenis krītas.

Ventā un Bārtā ūdens līmenis lietus dēļ cēlies par 17 līdz 25 centimetriem.

Hidrologi neprognozē strauju ūdens kāpumu kādā no upēm. Atsevišķās vietās upēs iespējamas svārstības nokrišņu dēļ, bet Ventas augštecē novērotais ūdens līmeņa kāpums virzīsies uz upes lejas daļu.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais