Pērkot apsveikumu kartītes, varēs ziedot SOS bērnu ciematiem

SOS bērnu ciemati Latvijā aicina ikvienu iegādāties labdarības Ziemassvētku kartītes, kuras zīmējuši SOS ciematu bērni un viņu draugi - Latvijas mākslinieki. No šodienas sirsnīgās Ziemassvētku kartiņas var iegādāties lielākajās Latvijas Pasta nodaļās un e-veikalā, kā arī pasūtīt mājas lapā www.sosbernuciemati.lv.

Šī gada labdarības kartiņu kolekcijai dots nosaukums "Sūtījums no sargeņģeļa". SOS bērnu ciemati Latvijā aicina cilvēkus, iegādājoties labdarības Ziemassvētku kartiņas kļūt par sargeņģeli kādam bērnam no SOS bērnu ciematiem. Iegādājoties šo kartīti un nosūtot to tuviniekiem, draugiem vai sadarbības partneriem, apsveicējs nosūtīts ne tikai svētku sveicienu, bet arī prieka stariņu no kāda bērna sirsniņas. Pateicoties kartiņu nosūtītāju atbalstam, bērni arī turpmāk varēs baudīt ģimenes mīlestību un gādību SOS bērnu ciematos. No kartiņu pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks izmantoti bērnu ikdienas uzturam, izglītībai un veselības aprūpei.

"Ik gadus, tuvojoties Ziemassvētku laikam, ciematu bērni cītīgi gatavo zīmējumus, kas pārtop par labdarības Ziemassvētku kartiņām un kopā ar svētku sveicieniem aizceļo pasaulē. Arī šogad turpinām šo tradīciju un esam kopā ar bērniem sagatavojuši jaukas Ziemassvētku kartiņas. Īpaši priecājamies, ka šogad mūsu kartiņas varēs iegādāties arī Latvijas Pasta nodaļās, jo šādā veidā bērnu darbiņi svētku prieku sagādās vēl vairāk cilvēkiem visā Latvijā", norāda Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja.

Divos SOS bērnu ciematos savas jaunās mājas un ģimenes siltumu ir raduši 143 bērni no visas Latvijas. SOS bērnu ciemati sniedz atbalstu arī vairāk kā 500 bērniem no sociālā riska ģimenēm Rīgā, Valmierā un Olaines novadā.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir sociāla labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenes modeļa aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un īsteno ģimeņu stiprināšanas projektus. Latvijā organizācija darbojas kopš 1997.gada.