Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis nedaudz cēlies Gaujā un Salacā

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis nedaudz cēlies Gaujā un Salacā, bet pārējās upēs pārsvarā notiek ūdens līmeņu pazemināšanās, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Siguldā ūdens līmenis Gaujā cēlies par 23 centimetriem, bet Carnikavā - par 11 centimetriem, savukārt Salacā pie Mazsalacas ūdens līmenis cēlies par astoņiem centimetriem, bet pie Lagastes līmenis aizvadītajā diennaktī cēlies par pieciem centimetriem.

Nokrišņu ietekmē arī Bārtā par sešiem centimetriem cēlies ūdens līmenis.

Ūdens līmenis Daugavā posmā no Staļģenes līdz Piedrujai krities par 28 centimetriem, pie Krāslavas - par 18 centimetriem, bet posmā no Daugavpils līdz Jēkabpilij līmenis pazeminājies par pieciem līdz deviņiem centimetriem.

Carnikavas novada mājaslapā publicētā informācija liecina, ka pagājušās nakts laikā ūdens līmenis Gaujā ir paaugstinājies un patlaban ūdens mērījuma skalā tas sasniedzis 212 centimetru atzīmi.

25.aprīļa vakarā Siguļos, pārplūstot Dzirnupei un Gaujas attekai, sākās ievērojama ūdens līmeņa celšanās uz visām Pārgaujas ielām. Ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji un saņēma Carnikavas pašvaldības ārkārtas situācijām sagatavotos smilšu maisus, ar kuriem tika izveidots aizsargvalnis uz ielas, lai apturētu nekustamo īpašumu nopludināšanu.

Kopumā ūdens līmenis Gaujā joprojām ir augsts, un pastāvīgajiem iedzīvotājiem jāturpina pastiprināti domāt par savu un savu īpašumu drošību. Iedzīvotājiem jābūt gataviem, ka nekustamajos īpašumos applūdušajās vietās AS "Sadales tīkli" var bez iepriekšēja brīdinājuma pārtraukt elektrības padevi. Šodien no elektrības padeves ir atvienoti 19 īpašumi.