"Rīgas Sanitārā transporta autobāze" par 6,2 miljoniem iegādājas AS "Ceļu pārvalde" kontrolpaketi

Rīgas pilsētas pašvaldība pagājušajā nedēļā par 6,2 miljoniem latu uzņēmumam "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" pārdevusi tai piederošo ielu uzturēšanas AS "Ceļu pārvalde" kontrolpaketi.

Kā aģentūru LETA informēja advokātu biroja "Magnusso" pārstāve Ingrīda Burgmeistare, AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" iegādājusies 88,73% pašvaldībai piederošās "Ceļu pārvaldes" akciju.

Saskaņā ar pirkuma līguma noteikumiem 2013.gada 22.aprīlī samaksāta visa pirkuma summa, kas par 94 000 latu pārsniedz akciju vērtējumu.

Lai arī interesi par akciju iegādi izrādījuši vairāki pretendenti no Latvijas un ārvalstīm, "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" kā vienīgais potenciālais pircējs izpildījusi Rīgas pilsētas pašvaldības prasības līdz 2013.gada 25.februārim iesniegt piedāvājumu par apstiprināto pārdošanas cenu, kas atbilst pirmskrīzes tirgus vērtējumam.

Akciju pārdošanas procesu organizēja advokātu birojs "Magnusson" kopā ar korporatīvo finanšu konsultantiem SIA "Behrens".

Latvijā

2024. gada 16. oktobrī Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) jau otro reizi pasniedza zelta un platīna sertifikātus mūzikas ierakstiem, kuri straumēšanas platformās sasnieguši ievērojamus rezultātus. Pasākumā tika prezentēts arī LaIPA un Kantar TNS veiktais pētījums “Mūzikas patēriņa indekss 2024”, kas atspoguļo jaunākās tendences mūzikas patēriņā Latvijā.