Plūdu dēļ bez elektrības 104 mājsaimniecības

Plūdu Gaujā un Daugavā dēļ šodien bez elektrības ir 104 mājsaimniecības, kurām drošības apsvērumu dēļ vēl nevar atjaunot elektroapgādi, liecina AS "Sadales tīkls" dispečeru dati.

Ūdens līmenim Latvijas upēs pazeminoties un situācijai stabilizējoties, "Sadales tīkls" atjauno elektrību mājsaimniecībām plūdu skartajās teritorijās. Kopumā atslēgto mājsaimniecību skaits ir ievērojami samazinājies, salīdzinot ar piektdienu, 19.aprīli, kad bez elektrības bija 258 klienti.

Pēdējā diennaktī, ceļoties ūdens līmenim Gaujā, ir appludinātas jaunas teritorijas Vidzemē. Lai netiktu apdraudēta iedzīvotāju drošība, "Sadales tīkla" darbinieki šodien veica piespiedu atslēgumus 23 mājsaimniecībām Beverīnas novada Kauguru pagastā un piecām mājsaimniecībām Burtnieku novada Valmieras pagastā.

Saglabājoties bīstami augstam ūdens līmenim Daugavā, iedzīvotāju drošībai elektroapgādi vēl nedrīkst atjaunot 32 mājsaimniecībām Līvānu novada Jersikas pagastā un Līvānu pilsētā, desmit mājsaimniecībām Jēkabpils novada Ābeļu un Dignājas pagastos un piecām mājsaimniecībām Daugavpils novada Līksnas, Ilūkstes, Kalkūnes, Silenes un Tabores pagastos. "Sadales tīkla" atbildīgie darbinieki strādā dežūras režīmā visu diennakti, kontrolējot situāciju un rūpīgi izvērtējot elektroapgādes atjaunošanu katrai mājsaimniecībai.

"Sadales tīkls" atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, elektroierīces ir jāatslēdz no strāvas piegādes, tādējādi novēršot apdraudējumu konkrētajam objektam.

Latvijā

Kas gaida Latviju nākotnē? Atbilžu meklēšana uz šo jautājumu saucas nākotnēšana. Būsim Baltijas tīģeris, vientuļā Latvija, gurdenā Latvija vai Ziemeļvalsts Latvija? Jau šodien jādefinē Latvijas attīstības virzieni, mājas darbi un jāvirza attīstības stratēģija. 30. septembrī Biznesa augstskolā "Turība" notika pirmā Latvijas nākotnēšanas pēcpusdiena, kurā kopā ar dažādu nozaru uzņēmējiem, ministriem, augstiem ierēdņiem, akadēmiķiem un augstākās izglītības iestāžu rektoriem tika iezīmēti darāmie darbi piecās jomās: uzņēmējdarbībā un eksportā, zinātnē un inovācijās, publiskajā pārvaldē un tiesībās, valsts tēlā un komunikācijā, izglītībā un cilvēkresursos.