Parlamentārās izmeklēšanas komisijā par Ķemeru sanatoriju būs visu frakciju pārstāvji

Visas Saeimas frakcijas un arī neatkarīgie deputāti izvirzījuši savus pārstāvjus parlamentārās izmeklēšanas komisijai par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju.

Paredzēts, ka frakcijām nepiederošus deputātus komisijā pārstāves Dāvis Stalts un Elīna Siliņa, Reformu partija darba komisijā deleģējusi Romualdu Ražuku un Ingu Biti, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - Dzintaru Kudumu un Kārli Krēsliņu, savukārt "Vienotību" komisijā pārstāvēs Arvils Ašeradens un Inguna Rībena, aģentūra LETA uzzināja Saeimas Preses dienestā.

Arī opozīcijas partijas izvirzījušas savus pārstāvjus parlamentārās izmeklēšanas komisijai. Politisko apvienību "Saskaņas centrs" komisijā pārstāvēs Irina Cvetkova un Andrejs Elksniņš, bet Zaļo un zemnieku savienību - Iveta Grigule.

Jau ziņots, ka Saeima 18.aprīlī nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju. Paredzēts izvērtēt Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī izvērtēt situāciju ar SIA "Ominasis Latvia" maksātnespēju.

Uz komisijas vadītāja amatu pretendē Stalts, kurš arī viens no iniciatoriem komisijas izveidei.

Kā ziņots, Ķemeru sanatorijas kompleksu iecerēts pārdot izsolē, nosakot sākumcenu 3,7 miljonu latu apmērā. "Ominasis Latvia" piederošo izsolāmo mantu veido vairākas daļas, bet tās plānots pārdot kā vienu izsoles priekšmetu. Izsole tiek rīkota piedzinēju "Arhiidea", SIA "BT projekts", SIA "IAT Cityco", Privatizācijas aģentūras un SIA "Savant" interesēs.

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilga vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvija", bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

1.martā Jūrmalas pilsētas tiesa "Ominasis Latvia" pasludināja par maksātnespējīgu.

Latvijā

Jāņu dienā valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, nepabrīdinot saimniekus, ieradies ciemos pie populārā dziedātāja un mākslinieka Igo, viņa lolotajā Mūzikas un mākslas centrā “Ceplis”.