Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

Plāno izsolīt "Latvijas Krājbankas" mākslas priekšmetus

Plānots izsolīt likvidējamai AS "Latvijas Krājbanka" piederošus mākslas priekšmetus.

Bankas administratora "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis biznesa portālu "Nozare.lv" informēja, ka mākslas priekšmetu izsole varētu būt pirms Jāņiem. Lai samazinātu izsoles izdevumus un izvērtējot faktu, ka atsevišķi pārdot minētos priekšmetus nav ekonomiski pamatoti, plānots tos izsolīt trīs grupās atbilstoši profilam: gleznas, mākslas fotogrāfijas un interjera priekšmeti.

"Latvijas Krājbankas" mājaslapā ir publicēts saraksts ar mākslas un interjera priekšmetu novērtējumu un izsoles sākotnējo cenu. Sarakstā iekļautas dažādu mākslinieku - Ievas Iltneres, Ilmāra Blumberga, Ivara Heinrihsona, Vinetas Kaulačas un citu gleznas, Gunāra Bindes fotogrāfijas, kā arī dažādi dekori un telpaugi.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērn maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt bankas administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Līdz šim "Krājbankas" administrators no izsolēs realizētajiem aktīviem un kredītiem ir atguvis aptuveni 50 miljonus latu.