Ceļoties ūdens līmenim Gaujā, Ādažos gatavo smilšu maisus plūdu aizturēšanai

© F64 Photo Agency

Ceļoties ūdens līmenim Gaujā, Ādažu novada pašvaldība sagatavojusi smilšu maisus, lai nepieciešamības gadījumā tos nekavējoties liktu lietā un mēģinātu apturēt plūdus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ādažu mērs Pēteris Balzāns, Gaujā cēlies ūdens līmenis, taču pagaidām situācija pilsētā vērtējama kā samērā mierīga. "Līmenis ir nedaudz augstāks, bet nekas traģisks," sacīja Balzāns.

Pašvaldības rīcībā esošie hidrologu novērojumi liecinot, ka upes augštecē ūdens līmenis pamazām krītas, tāpēc netiek prognozēts, ka Ādažos gaidāma krasa situācijas palielināšanās.

"Ja šādi turpināsies, varbūt izspruksim bez plūdiem," norādīja Balzāns. Smilšu maisi sagatavoti rezervē, lai nepieciešamības gadījumā tos ātri varētu izvietot kritiskās vietās un paglābties no plūdiem.

Arī Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka, atsaucoties Ādažu novada lūgumam, Ādažu garnizonā izvietoto vienību karavīri jau ir palīdzējuši novadam izveidot smilšu maisu rezervi, kā arī sagatavojuši vienību un vairākas tehnikas vienības iespējamai cilvēku evakuācijai. Vienība šobrīd atrodas dežūrrežīmā.

Kā ziņots, nākamās nedēļas sākumā plūdi tiek prognozēti arī Gaujā Valmieras teritorijā, taču tas ir atkarīgs no gaisa temperatūras un citiem faktoriem nedēļas nogalē.