Desmit ballu skalā vidēji Latvijas iedzīvotājs policijas darbu novērtē ar seši

© Emīls Desjatņikovs

Desmit ballu skalā vidēji Latvijas iedzīvotājs policijas darbu novērtē ar 6,04, liecina pēc Valsts policijas (VP) pasūtījuma veiktais pētījums "Attieksme pret Valsts policiju".

VP pilnībā uzticas 12% iedzīvotāju, bet drīzāk uzticas 45%. Policijai nemaz neuzticas 8% iedzīvotāju, bet drīzāk neuzticas 23%.

Salīdzinot ar līdzīgu pētījumu, kas tika veikts pirms pusotra gada, skaitļi rāda, ka iedzīvotāju uzticēšanās policijai ir sarukusi par 12 procentpunktiem, tomēr sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš uzsvēra, ka abiem pētījumiem ir atšķirīgas metodoloģiskās nianses, tāpēc salīdzināt šos rezultātus nebūtu korekti. "Sabiedrībā tomēr dominē uzticēšanās policijai," atzīmēja Kaktiņš.

63% respondentu norādījuši, ka savā dzīvesvietā un tās apkārtnē jūtas droši, savukārt 29% norādījuši pretējo. 8% aptaujāto bijis grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Tikmēr 64% pētījuma dalībnieku atzinuši, ka jūtas drošāk, ja ikdienā redz policiju patrulējam dzīvesvietas tuvumā.

Tātad iedzīvotājiem tomēr ir būtiski redzēt policiju, komentēja Kaktiņš.

VP priekšnieks Ints Ķuzis atzīmēja, ka ņems vērā pētījumā iegūtos rezultātus. Turklāt viņš sacīja, ka tie saskan ar šā gada sākumā izvirzītajām dienesta prioritātēm, no kurām viena ir uz sabiedrību vērsts policijas darbs.

Latvijas iedzīvotāju aptaujā piedalījās 1000 pastāvīgo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Respondenti tika atlasīti pēc stratificētās nejaušās izvēles principa. Aptauja tika veikta šā gada janvārī.

Svarīgākais