Liepājā skan Pianisma zvaigžņu festivāls

© F64

Liepājas Latviešu biedrības namā notiek 21.Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls.

20.aprīlī festivālā paredzēti divi koncerti. Graudu ielas koncertzālē plkst.15 savu programmu piedāvās krievu un dāņu pianistu duets - Polīna Fradkina, kas regulāri koncertē gan Krievijā, gan ārvalstīs, un viens no vadošajiem savas paaudzes dāņu pianistiem Pols Rozenbaums. Dueta izpildījumā skanēs Stravinska, Ravela, Grīga un citu komponistu skaņdarbi.

20.aprīlī plkst.18 Liepājas Latviešu biedrības namā koncertu sniegs reiz presē par "tīģeri pie taustiņiem" nodēvētā britu džeza pianista Džūliana Džozefa trio, kurā bez Džozefa muzicē arī basists Džaspers Hoibijs un bundzinieks Marks Mondesirs.

Festivāla noslēguma koncertā 21.aprīlī plkst.18 Liepājas Latviešu biedrības namā LSO muzicēs kopā ar ārvalstu viesiem - pieredzes bagāto īru pianistu Maiklu O'Rurku, uzlecošo lietuviešu zvaigzni Kasparu Uinsku, kas jau sniedzis augsti novērtētus koncertus pasaules slavenākajās koncertzālēs, un Aleksandru Lubjancevu - vairāku starptautisku konkursu uzvarētāju, kura dēļ 2011.gadā Čaikovska konkursā izcēlās plašu rezonansi pasaules presē guvušais žūrijas skandāls.

Festivāla diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala ir gandarīts par gaidāmo sadarbību ar festivāla pianistiem: "Ar vairākiem no šī gada festivāla dalībniekiem esmu jau strādājis - tā ir gan Agnese Egliņa, gan Kaspars Uinsks, arī Andrejs Osokins. Esmu pagodināts, ka festivālā piedalīsies pieredzējušais pianisma profesors Juris Kalnciems. Ar nepacietību gaidu sadarbību arī ar pārējiem māksliniekiem, no kuriem vislielākā intriga solās būt krievu pianista Aleksandra Lubjanceva debija Latvijā."

Svarīgākais