Ķīpsalas hallē notiek jauno modes mākslinieku konkurss

© Gints Ivuškāns

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstāde "Mode un tekstils 2013", kas ilgs līdz 21.aprīlim.

Izstādē ražotāji un ražotāju pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Uzbekistānas, Turkmenistānas, Itālijas, Somijas, Spānijas, Polijas, Lielbritānijas, Vācijas, Indijas un citām valstīm piedāvās plašu apģērbu un to aksesuāru, trikotāžas izstrādājumu, ādas galantērijas, mājas tekstila, audumu, dzijas, šūšanas piederumu un tekstilizstrādājumu aksesuāru, dažādu rūpniecisko iekārtu, to rezerves daļu un palīgmateriālu ekspozīciju.

Izstādē darbosies arī biznesa kontaktu veicināšanas platforma - B2B kontaktbirža -, kas piedāvās Latvijas tekstilnozares uzņēmumiem dibināt kontaktus un veikt pārrunas ar ārvalstu profesionāļiem sava biznesa attīstībai.

Līdztekus ekspozīcijai Ķīpsalā būs plaša pasākumu programma - apaļā galda diskusija "Tekstils: kooperācijas iespējas un jauni tirgi", seminārs "Mode. Izglītība un bizness", Latvijas un ārvalstu dizaineru jaunāko kolekciju modes skates, rokdarbu meistarklases, stila konsultācijas, konkursa "Mis un Misters Latvija 2012" fināls un citi pasākumi.

13.jauno modes mākslinieku konkursā "Habitus Baltija 2013" savas tērpu kolekcijas prezentēs 45 jaunie modes mākslinieki no Latvijas, Norvēģijas, Somijas, Itālijas, Lielbritānijas, Krievijas, Ukrainas un citām valstīm. Konkurss "Habitus Baltija" ir vienīgais oficiālais modes pasākums, kas iekļauts 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas pasākumu programmā.

Svarīgākais