Ogrē strauji samazinājies ūdens līmenis

© F64 Photo Agency

Pēdējās stundas laikā appludinātajās teritorijās Ogrē strauji samazinājies ūdens līmenis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Viktorija Šembele.

Viņa pastāstīja, ka, piemēram, appludinātajā teritorijā pie Norupītes, kur tika pārrauts dambis, ūdens līmenis samazinājies par vienu metru.

Pozitīvās pārmaiņas notikušas, jo strauji sācis iet ledus, kas šobrīd jau izgājis līdz pat komunikāciju tiltam, kas atrodas starp dzelzceļa tiltu un tiltu pār Daugavpils šoseju.

Kā ziņots, vēl ap pusdienlaiku situācija Ogres pilsētā tika raksturota kā "stabili dramatiska" - ledu spridzināt vairs nebija iespējams, bet no upes augšteces turpināja krāties arvien garāki ledus sastrēgumi vairāku kilometru garumā, aģentūrai LETA pastāstīja Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs.

Ja vakar pēc spridzināšanas ledus nedaudz sakustējies, tad šorīt ap sešiem upes lejtecē atkal bija pavērusies pavisam cita aina, kuru Sapožņikovs salīdzināja ar ledus laikmetu Ogrē. Starp milzīgo ledus gabalu krāvumiem bija manāmi ar saknēm izgāzti koki, upe parāvusi līdzi sētas un dažādas metāla detaļas, bet Ogresgalā pie Rankas upītes ietekas Ogrē pali aiznesuši vienu no pieciem privātajiem gājēju tiltiņiem.